U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

7 Gouden regels voor stralend haar

Gepost 2020/01/01

7 gouden regels voor stralend haar

Dromen we niet allemaal van prachtig, lang, golvend haar dat straalt van gezondheid? Jammer genoeg zijn de meeste raadgevingen die je krijgt... bij de haren getrokken. Maar deze niet.

 1. Verwarm je haarproduct in je handen

Het is heel simpel, zo gebeurd, maar doet wonderen voor je haar, want het product wordt op deze manier veel gelijkmatiger over je haar verdeeld.

 2. Bescherm je haren tegen de warmte

Kan je niet zonder je stijltang en je haardroger? Besef dan goed dat ze je haar ernstige schade kunnen toebrengen. Breng dus altijd eerst een beschermend product aan ( bijvoorbeeld Smoother of Kerashield Leave-In van KIS) en gebruik je toestellen nooit op de hoogste stand. 

 3. Verstuif haarspray op armlengte

Maak er een gewoonte van om haarproducten vanop armlengte over je haar te verstuiven. Zo vermijd je dat het product maar op één bepaalde zone terechtkomt. Een afstand van 20 à 30 centimeter is een must. Maak ook een snelle vloeiende beweging met de spuitbus zodat het product egaal over je haar verdeeld wordt.

 4. Was je haar met lauw water

Om je haren te wassen, gebruik je best lauw water. Sluit zelfs af met koud water, want dat sluit je haarschubben en dat doet je haar glanzen.

 5. Spoel je haar grondig na

Spoel shampoo en conditioner heel zorgvuldig uit, anders gaat je hoofdhuid jeuken en kan je last krijgen van schilfertjes. Gekleurde haren mag je niet te lang uitspoelen. Ze absorberen water veel meer en laten het ook sneller weer los. En met het water verdwijnt er telkens ook een beetje kleur. Probeer dus zo kort mogelijk (tot alle product weg is uiteraard) uit te spoelen.

 6. Breng conditioner aan op handdoek droog haar

Dep je haren droog met een handdoek (niet wrijven!) voor je een verzorgingsproduct aanbrengt. Op die manier wordt het product beter opgenomen door je haar. Wil je je haar nog meer verzorgen, masseer dan je hoofdhuid met je vingertoppen.

 7. Verdeel haarmousse gelijkmatig

Breng volumemousse aan van je wortels tot je haarpunten, op vochtig haar. Voor nog meer volume, föhn je je haar met je hoofd naar beneden.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?