U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Trends & Tips Dames 2017

7 Gouden regels voor stralend haar

Gepost 2020/01/01

7 gouden regels voor stralend haar

Dromen we niet allemaal van prachtig, lang, golvend haar dat straalt van gezondheid? Jammer genoeg zijn de meeste raadgevingen die je krijgt... bij de haren getrokken. Maar deze niet.

 1. Verwarm je haarproduct in je handen

Het is heel simpel, zo gebeurd, maar doet wonderen voor je haar, want het product wordt op deze manier veel gelijkmatiger over je haar verdeeld.

 2. Bescherm je haren tegen de warmte

Kan je niet zonder je stijltang en je haardroger? Besef dan goed dat ze je haar ernstige schade kunnen toebrengen. Breng dus altijd eerst een beschermend product aan ( bijvoorbeeld Smoother of Kerashield Leave-In van KIS) en gebruik je toestellen nooit op de hoogste stand. 

 3. Verstuif haarspray op armlengte

Maak er een gewoonte van om haarproducten vanop armlengte over je haar te verstuiven. Zo vermijd je dat het product maar op één bepaalde zone terechtkomt. Een afstand van 20 à 30 centimeter is een must. Maak ook een snelle vloeiende beweging met de spuitbus zodat het product egaal over je haar verdeeld wordt.

 4. Was je haar met lauw water

Om je haren te wassen, gebruik je best lauw water. Sluit zelfs af met koud water, want dat sluit je haarschubben en dat doet je haar glanzen.

 5. Spoel je haar grondig na

Spoel shampoo en conditioner heel zorgvuldig uit, anders gaat je hoofdhuid jeuken en kan je last krijgen van schilfertjes. Gekleurde haren mag je niet te lang uitspoelen. Ze absorberen water veel meer en laten het ook sneller weer los. En met het water verdwijnt er telkens ook een beetje kleur. Probeer dus zo kort mogelijk (tot alle product weg is uiteraard) uit te spoelen.

 6. Breng conditioner aan op handdoek droog haar

Dep je haren droog met een handdoek (niet wrijven!) voor je een verzorgingsproduct aanbrengt. Op die manier wordt het product beter opgenomen door je haar. Wil je je haar nog meer verzorgen, masseer dan je hoofdhuid met je vingertoppen.

 7. Verdeel haarmousse gelijkmatig

Breng volumemousse aan van je wortels tot je haarpunten, op vochtig haar. Voor nog meer volume, föhn je je haar met je hoofd naar beneden.

Balayage & Ombre

Gepost 2020/01/01

Kleur Trends

Ombre, Balayage je hoort het steeds vaker in de salons. Het is niet meer alleen maar Highlights maar steeds vaker zie je de eerste twee (van de celebs overgewaaide) trends. Ik zal hieronder uitleggen wat het verschil is tussen deze 2.

Balayage

De trend Balayage is HOT en op dit moment de meest gevraagde kleur in de salons. Ik hoor jullie denken, Balayages?!

Wat is Balayage?                                             

Balayage is een Frans woord voor een ‘veeg’ of ’verven’.  Het geeft een sun-kissed, natuurlijk effect aan je haarkleur. Een groot voordeel; het geeft amper uitgroei. Denk aan het principe; “Less is More”, het zorgt voor een zachte look. Bij de meeste individuen wordt een balayage gebruikt om lichte “sprankjes” helderheid in het haar te creëren, maar de techniek kan eveneens dienen om meer krachtige effecten te creëren.

Hoe wordt deze techniek aangebracht?                      

De kleur wordt aangebracht aan de oppervlakte van het haar, en niet geheel verzadigd in het haar wat normaliter wordt gedaan. Dit geeft als resultaat dat het haar subtiele ‘vegen’  van lichtere delen in de lengtes bevat. Bij deze techniek worden geen folies gebruikt om highlights te creëren. 

Wat maakt een Balayage anders dan een meer traditionele haarkleuring?                                      

Deze kleur kan goed aangepast worden aan de natuurlijke valling van het haar en wat bij de coupe staat, met een subtiel effect. Dus voor diegene die niet van een geheel ander haarkeur houden maar wel net even wat anders willen.

Is het geschikt voor alle haarkleuren/haartypes?     

Deze kleurtechniek kan toegepast worden bij zowel blond als bruin haar. Balayage werkt bij alle haarlengtes; van lang haar tot aan een kort koppie, de kleurtechniek en het effect blijft hetzelfde. Wanneer iemand een welbepaald kapsel heeft (strak langs de schedel naar achter getrokken) of een erg specifiek golfpatroon heeft in het haar (grote volumineuze krullen), dan kan een balayage ook gebruikt worden om glinsteringen kleur of lichtheid toe te voegen aan het haar of om te stylen tot een prachtig effect.

Wat zijn de kosten van een Balayage haarkleuring?

Deze zijn hetzelfde als Highlights door heel het haar, dus vanaf €47,50. Dit is verder afhankelijk van lengte en dikte van het haar en veel of weinig kleuring. 

 

Ombre

Wat is Ombre Haar?                                          

Ombre haar is een haarkleur die van donker naar licht met een subtiel kleurverloop. Dit kan varieeren van donkerbruin naar lichtblond tot extreme knalkleuren en ton sur ton haarkleuringen. Ombre is een speciale haarkleurtechniek die alleen door kleurspecialisten toegepast kan worden en uiterste preciesie verreist om een prachtig resultaat van een natuurlijk kleur verloop te bereiken.

 

Hoe word deze techniek aangebracht?                  

Ik gebruik een speciale haarkleurings techniek om een Ombre haarkleur te bereiken. Ik stem jouw wensen en mijn vaktechnische kennis af om de juiste haarkleur te bereiken. 

Is het geschikt voor alle haarkleuren/haartypes?

Ombre haar kan niet bij iedere haarkleur! Ik bekijk dan ook voor het kleuren eerst of het mogelijk is om in 1 stap of misschien in meerdere stappen het juiste resultaat te kunnen bereiken. Bij donker haar is het door de stapeling van pigmenten soms niet altijd mogelijk om direct de juiste Ombre haarkeur te bereiken en zal dat met jouw bespreken om een behandelingsplan te maken. Lang haar of juist half lang of zelfs kort haar. Dat maakt niets uit voor de ombre haarkleuringMocht je willen weten of een Ombre Haarkleur iets voor jouw is ? Bel of mail me, je kan ook gebruik maken van het contact formulier op deze site. Ik wil jouw graag een passend advies. 

Naverzorging van een Ombre Haarkleur!

Ik adviseer altijd een kleur behoudende Shampoo(KIS KeraMax Shampoo) en Conditioner                

(KIS KeraShield Leave-In)om jouw haarkleur te beschermen tegen natuurlijke slijtage van de kleur. 

Wat zijn de kosten van Ombre Haarkleuring? 

De kosten van een ombre haarkleuring zijn gelijk aan Highlights door het hele haar, dus vanaf €47,50. Dit is verder afhankelijk van de lengte en dikte van het haar en mocht er nog een kleurspoeling nodig zijn (koper, rood etc.)

Afspraak maken voor een Ombre of Balayage haarkleuring !

Als u een afspraak wilt maken voor een Ombre of Balayage haarkleuring bij Made by Femme dan kunt u het beste telefonisch/Whatsapp of per mail duidelijk maken wat u wensen zijn, dan kan ik er rekening mee houden hoeveel tijd ik voor u nodig zal hebben. 

Made by Femme Hairstyling.

0611904627    info@madebyfemme.nl

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?